Od roku 1920 na téhle adrese stával hostinec U Písecké brány, který názvem odkazoval na barokní památku vzdálenou jen pár kroků. Dnes je zde prostředí o poznání modernější. Dvoupatrovému interiéru dominuje kanárkově žlutý Fiat 500 zavěšený nad barem: právě tento vůz dal restauraci její název.
Menu Pětistovky je ponejvíce středomořské, jeho nejviditelnější část tvoří pizza. Italské směřování se projevuje ale i u ostatních položek jídelního lístku, přinejmenším přílohami. Mezi nimi dominují polenta, grilovaná zelenina, semolinové noky či těstoviny.
Obsluha je tady příjemná a ochotná, což v kombinaci s povedeným interiérem a řemeslně dobře provedeným jídlem dělá z Pětistovky dobrou volbu na oběd či večeři po návštěvě Pražského hradu.
Pýchou podniku je netradičně připravovaná nejprostší pizza margherita. Podávají ji tady s lahodným krémovým sýrem Burrata.
Ana, Avantgarde Prague