V prostorách hotelu Alcron, který je umístěn nedaleko pasáže Lucerna, se pokrmy na úrovni podávají už od roku 1932. I dnes patří restaurace mezi pražskou elitu, od roku 2013 drží jednu z českých michelinských hvězdiček. Šéfkuchař Roman Paulus, který v minulosti vařil třeba v londýnském Savoyi, zde sestavuje menu zakládající si na sofistikovanosti.
Alcron patří k pražským restauracím, kam se rozhodně vyplatí jít na ryby nebo mořské plody. Ty jsou ostatně nedílnou součástí degustačního menu. Čeká vás na něm humří bisque s pošírovaným žloutkem, treska s kuskusem a pyré z červených paprik, chobotnice s chorizovou emulzí, ceviche ze svatojakubských mušlí nebo pečená langustýna s celerem.
K jemnému bílému masu se dá dobře vybrat z nabídky bílých vín. Sommelier Alcronu má ve sklepě mimo jiné i české autentistické lahve: třeba tramín od Jaroslava Osičky nebo veltlínské zelené od Milana Nestarce.