Tenhle podnik vznikl díky lásce pražských bohémů k vínu. Několik renomovaných umělců (filmaři, fotograf, designér a jiní) se původně skládalo na drahé lahve francouzských vín, které si nemohli dovolit, ale velice po nich toužili. Později si otevřeli v centru Prahy malou vinárnu s názvem Bokovka, kam chodili se svými přáteli. Vydrželo jim to několik let, až po různých peripetiích Bokovka zmizela.
K radosti českých bohémů i milovníků zahraničních vín se legenda otevřela v roce 2014 na novém místě, v ulici Dlouhá, což je nyní snad nejlepší gastronomická tepna Prahy. Bokovku najdete v ošumělém dvorku. Interiér podniku chytře těží z celkové oprýskanosti okolí a ještě ji zdůrazňuje, a to sofistikovaně, designově – není to sbírka zašlých seslí, nýbrž místo, kde najdete profesionální sommeliérský servis a chic atmosféru.
Nevaří tu, ale k vínu si můžete dát některý ze skvěle vybraných sýrů nebo třeba sardinky.