Když navštívíte Café Amandine, zmocní se vás pocit, že jste se z blízkosti Emauzského kláštera přenesli na pařížský bulvár Saint Michel. Číšnice roznášejí talíře oděny v černých šatečkách opásaných krajkovými zástěrkami, Francii tu zrcadlí skoro všechny položky menu. Tatarák se podává stylově s hranolky, mušle jsou připravovány na víně na provensálský způsob a hovězí po burgundsku má onu nezaměnitelnou chuť, která vzniká díky pomalému dušení a která v náznacích nechá problesknout aroma mrkve a červeného vína ze základu. V Amandine můžete také vyzkoušet snad všechny ikonické pokrmy tradiční francouzské kuchyně, včetně ratatouille vonícího po tymiánu a rozmarýnu, konfitovaného kachního stehna se šťouchanými bramborami nebo silné cibulačky. Vitrína s pečivem zve každý den k ochutnání několika druhů quiche, croque monsieur či sladkostí, jako jsou tartletky, éclairs nebo tradiční jablkový koláč tarte tatin.