Jsou místa, kde prostě nevíte, co s očima. Máte dřív sledovat ornamentální výzdobu neorenesančního stropu, která přitahuje oči sytými barvami linek, nebo spíš pulty s buclatými bábovkami, zlatavými croissanty a nakrájeným rukávem štrúdlu?
Právě před tohle dilema vás postaví první minuty v Café Savoy. V Praze zřejmě není krásnějšího místa na snídaně než tenhle podnik na rozhraní Malé Strany a Smíchova. Velkorysé prostory z časů, kdy Praha patřila mezi kavárenské metropole Evropy, skýtají bohaté ranní menu, kde je máslo farmářské, marmeláda domácí, šunka a pečivo z vlastní produkce a vajíčka z rodinné farmy. Ta si můžete nechat proměnit v lehké omelety nebo zvolit třeba sázená či míchaná vejce na několik způsobů.
Později během dne za pozornost stojí zdejší gurmet menu, jehož chloubou je králičí maso dělané na hořčici, šneci na víně s lanýžovou polentou a kančí s houbami, kapustou a topinamburem. Mají zde též impozantní vinný lístek.