Už od roku 1997 funguje nedaleko spodní stanice lanovky na Petřín první mexická restaurace v Praze. Zdejší jídla jsou plná intenzivních chutí, na koření se tu nešetří. Mezi nejoblíbenější pokrmy patří papričky jalapeños naplněné čedarem, z hlavních jídel tacos de conchinita pibil, která jsou plněná pomaličku pečeným vepřovým masem ovoněným achiote. V Cantině vás čeká taky tradiční aztécká polévka s fazolemi a kukuřicí, ceviche z marinovaného lososa s výrazným tónem čerstvého koriandru a potom oblíbené jídlo texaských kovbojů – fajitas. Na rozpálené litinové pánvi je dostanete v šesti variantách: kuřecí, hovězí, krevetové, vegetariánské, s dvěma druhy masa nebo připravené z vepřové panenky. Také nezapomeňte vyzkoušet zdejší quesadillas a burritos. Mezi nimi si vyberou i vegetariáni, neboť špenátová quesadilla nebo burrito naplněné směsí cukety, rajčat, žampionů a červených fazolí opravdu zasytí.