Místo pro masožrouty. Dva bloky od Václavského náměstí se nachází jedna z nejmladších restaurací ze skupiny Ambiente, tentokrát výrazně zaměřená na maso ve všech podobách. Nutno dodat, že tým Ambiente to k masu táhne už nějaký ten rok. Staření hovězího masa, renesance přeštických vepříků, vlastní uzeniny – to všechno ke značce patří. Koncept Kantýny je ovšem trochu netradiční. Z pečení, bramboráků a dalších pochutin si vybíráte u pultu a obsluha vám je vrství na dřevěné tácy. Platíte až při odchodu za objednanou váhu. Konzumovat můžete buď vestoje u dlouhatánského mramorového stolu, který vévodí hlavní dvoraně, nebo naleznete útočiště u stolků v zadní místnosti. Dominantou Kantýny je kromě zmíněného stolu a pultu s masem též nezbytný výčep, kde se půllitry plní zlatavým plzeňským pivem.