La Bottega di Finestra

Jméno Riccarda Lucqueho je téměř synonymem pro italské restaurace v českém hlavním městě. Kromě značky Aromi se do jeho impéria počítají i méně formální Bottegy a také Finestra zaměřená na masitá jídla. Ke zdejším specialitám patří krásně mramorované hovězí a též zvěřina. Lehce uzené dančí tu podávají spárované s čokoládou, třešněmi a černým kořenem; ragú k těstovinám se připravuje z jeleního, které je pošimrané troškou strouhaného perníku. Vývar se připravuje z pernaté zvěře a cappelletti, sloužící jako zavářka, naplnil šéfkuchař bažantím masem. La Finestra umístěná naproti budově Klementina je místo, kam se chodí za vyrovnanou a vysokou kvalitou. Vycepovaný personál je tu jistotou a jeho přátelský přístup bonusem. Slovo profesionál tady dostává konkrétní podobu jak u lidí, kteří se pohybují na place, tak u těch, kteří chystají obsah talířů vzadu v kuchyni.

 Kde
centrum | Staré Město
 Typ zařízení
restaurace | bistro
 Kuchyně
italská
 Cenová hladina
$$$
Wi-Fi zdarma
Bezbariérový přístup
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Domácí těstoviny patří k pokrmům, které je třeba ve Finestře ochutnat: ať už v podobě raviol naplněných kachním masem, širších papardelle nebo tenčích linguine, které se podávají s fritovanými ančovičkami.

Marcela, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu