Restaurace sarajevské rodiny Djoremových, jak sami majitelé říkají, pěstuje kulinářskou tradici jedné země, která už bohužel neexistuje – Jugoslávie. Ze všech států, které ji kdysi tvořily, si Luka Lu nabrala kousky inspirace a přidala k tomu ještě trochu Itálie.
Restaurace vypadá jako balkánské ztělesnění magického realismu. Syté barvy, květiny, papoušci v klecích, drobnosti čouhající z těch nejméně pravděpodobných míst.
Zdejší menu stojí z velké části na grilu. Vyhlášená je zdejší pljeskavica, jejíž mleté maso zostřují chilli papričky, a stejně tak lahodné šištičky čevapčiči. Na grilu vám připraví také plátek jemného telecího, kuřecí maso naplněné špenátem a gorgonzolou, aromatické jehněčí klobásky, kalamáry nebo krevety.
V této poetické restauraci ležící pod úpatím Petřína nedaleko parku Kampa budete mít pocit, že je právě svátek, ať kalendář ukazuje cokoliv. Tady se prostě slaví neustále.