Perla Staroměstského náměstí a výjimka mezi všudypřítomnými předraženými pastmi na turisty. Vysloveně povedené jídlo za přijatelné ceny na té nejlepší pražské adrese. Zdejší šéfkuchař David Kalina má talent pro zemitou českou kuchyni a jeho skromnost a střídmý pohled na svět dělají Mincovnu tím, čím je. Když sestavuje menu, nesnaží se hostům vnucovat svůj koncept a představy o jídle, ale naslouchá jejich přáním. Také se striktně nedrží žádného z módních gastronomických trendů. Snad jediný, který můžeme na menu zachytit, je inklinace k lokálním surovinám: na konkrétního dodavatele odkazuje šumavský pstruh nebo hovězí ze Seletic, z něhož se připravují guláš i klobásky. V Mincovně je jídlo poctivé, což rozhodně není myšleno jako fráze. Ve zdejší bramboračce stojí lžíce a polévka voní po houbách, jako by ji připravila vaše babička. Je skoro zázrak, že v samém centru Prahy takový podnik vznikl.