Cukrárna založená v roce 1904 Františkem Myšákem, to býval pojem. Aura až nadpozemské slávy se naplno rozzářila po přestěhování na novou adresu v roce 1911. Třípatrové království luxusních sladkostí se stalo Mount Everestem cukrařiny a kavárenství. Olizovali se tu politici, slavní umělci, vážené osobnosti s rodinami.
Ryze rodinné selfmademanské firmě dala smrtelnou ránu druhá světová válka a znárodnění ji dorazilo. Proslulost Myšáka však byla tak velká, že se dožila převratu. Jenže přišlo střídání majitelů, pak necitlivé úpravy rondokubistického domu, z nějž nakonec zbyla jen fasáda. (Aspoň že ta… Vše ostatní bylo nutné zbourat kvůli narušené statice.)
V roce 2017 slavnostně otvírá nový Myšák. Hlásí se k tradici, interiéry evokují původní prvorepublikové, nabídka zahrnuje myšákovské extrapochoutky. Podaří se oprášit lesk a slávu kavárny z jejích zlatých časů? Kdo ví. Pamětníci už vesměs nežijí, takže nemá kdo objektivně srovnávat. Posouzení je tedy na vás, vašich pocitech a chuťových pohárcích.