Peperoncino je středomořský podnik, kde za rozumnou cenu dostanete dobré jídlo. Mívají tu skvělé čerstvé ryby, z masa stojí za vyzkoušení telecí. Můžete si ho dát pečené v peci a podávané s bramborovou kaší, připravené s hříbky, v těstovinové variaci, případně proměněné v růžový rostbíf. Ke zdejším specialitám náleží také plody moře, ať už jsou to mušle, kalamáry, argentinské krevety nebo grilovaná chobotnice. Restaurace je oblíbeným místem víkendových obědů, neboť je z ní blízko do populárních Letenských sadů, kam se turisté i Pražané rádi chodí procházet. A není odtud daleko ani do Národního technického muzea. Kromě chutného jídla podle italských receptů si Peperoncino zakládá také na svém vinném lístku, který tvoří hlavně lahve z menších italských vinařství. Skoro z každého regionu, které na apeninském poloostrově jsou, tu najdete něco zajímavého, nejvýrazněji jsou zastoupeny Veneto a Umbrie.