Kolik špejlí vám zůstane na talíři, tak vysoký je váš účet – na tomhle principu založilo bistro Špejle svůj koncept. Každá špejle představuje v účtu čárku za devětadvacet korun (něco málo přes 1 euro), jinak se počítají jen nápoje.
Prostor za vchodovými dveřmi zve k vitríně se studenými lahůdkami. Plátky bagety jsou obložené domácím vajíčkovým salátem nebo španělskou šunkou jamon serano. Sousedí s nimi francouzské quiche či tlačenkový salát. Prosklený pult po chvíli zahýbá do pravého úhlu, kde slané přechází ve sladkou sekci, a o pár schodů výš potom můžete vybírat z nabídky teplých chuťovek na špejli: burgerů, pikantních klobásek domácí výroby nebo třeba špejlové variace na vepřo knedlo zelo.
Špejle má široký výběr vína, pro milovníky piva mají přichystanou jednu pípu s rotující nabídkou a druhou, kde se čepuje jejich vlastní nefiltrované a nepasterizované pivo. To se skvěle hodí nejen k výše zmíněnému vepřovému se zelím, ale též ke kachnímu masu, které je zavinuto do bramborové lokše.