The James Joyce Irish Pub

Menu téhle irské hospody, která byla prvním pražským podnikem svého druhu, je trochu nesourodé. Nemůže za to ovšem nerozhodnost majitelů, ale historický vývoj.

Výraznou asijskou stopu v něm zanechala skvělá malajskoirská šéfkuchařka Sofia Smith. Podle jejích receptů se v podniku vaří i po jejím odchodu. Na jídelníčku zůstalo například její pálivé kuře madras nebo thajské krevetové karí. Další dominantou jídelního lístku jsou burgery, steaky a pro anglosaský podnik nezbytné fish and chips s hráškovým pyré. Fakt, že tady jsme ve střední Evropě, připomene jenom domácí tatarská omáčka, kterou k nim dostanete, klasický ocet je na vyžádání.

Kdo si oblíbil tradiční irská jídla, ocenění v James Joyce Pubu banger and mash, tedy klobásky dovážené ze západu Irska a podávané s bramborovou kaší. Stejně zemitou a tradiční položkou menu je shepherds pie, ve kterém se mleté jehněčí ovoněné bylinkami potkává s mačkanými bramborami, anebo hovězí „stew“, což je guláš pomalu dušený na pivu Guiness. James Joyce je oblíbené místo britských a irských expatů.

 Kde
centrum | Staré Město
 Typ zařízení
restaurace | Bar
 Kuchyně
irská
 Cenová hladina
$$ | $$$
Wi-Fi zdarma
Zahrádka
Domácí mazlíčci
Platební karta

Irská snídaně je pojem nejen ve své domovině, ale i v tomhle pražském podniku. Celý den si tu můžete objednat talíř sestávající z plátků slaniny vypečených dokřupava, černého a bílého pudinku, sázených vajec, opečených hub a nezbytných brambor.

Marcela, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu