Erbovním pokrmem podniku jsou celkem očekávatelně jídla z kachního masa. Můžete si objednat kachní škvarečky rilletes podávané na rukole a plátcích červené řepy, terinu ze ztučnělých kachních jater, uzená kachní prsa… A to jsme teprve u předkrmů. Sekce hlavních jídel čítá šest variant kachních pokrmů. Naleznete zde například kachnu podávanou klasicky se dvěma druhy zelí, uzená kachní prsa s jeřabinami, kachnu s růžičkovou kapustou a bramboráky nebo kachnu na švestkách. Za ochutnání bezpochyby stojí též zvěřinová sekce menu, kde krom kachny divoké naleznete rovněž kančí a dančí maso. Zbytek jídelního lístku tvoří „staročeské“ speciality. Ke cti podniku je třeba říct, že jsou připravené umně a chutně. Modrá kachnička zkrátka patří k restauracím, kam je možné bez rozpaků poslat všechny, kdo si přejí poznat českou kuchyni.