Restaurace V Zátiší je gastronomická perla ukrytá ve spleti malebných staroměstských uliček nedaleko Betlémské kaple. Řadí se mezi první luxusní restaurace otevřené po roce 1989 a od svého vzniku na pražské kulinární scéně doslova září. Za velkým úspěchem tohoto podniku stojí především vytříbená česká a mezinárodní kuchyně, skvělá nabídka tuzemských a zahraničních vín i elegantní interiér. Kvality tohoto podniku ocenila mnohá mezinárodní vyznamenání.
Precizní provedení pokrmů má V Zátiší v současné době na starosti Ind Mahavir Kansval. Právě jeho domovinou se inspirovalo jedno z degustačních menu i část nabídky à la carte. Pokrmy z pece tandoor, ať už jsou to marinované tygří krevety nebo kuřecí maso, představují páteř asijské nabídky, té české dominují tradiční zemité recepty převážně z jižních Čech. V nabídce à la carte doplňují české a asijské pokrmy jídla inspirovaná italskou a francouzskou kuchyní. V Zátiší ke všem kulinárním tradicím, z nichž kuchyně čerpá, přistupuje s respektem: místo bláznivého fusion tu každé z gastronomických cest nechávají vlastní prostor.
Koncepce interiéru restaurace byla svěřena uznávané české designérce Barboře Hamplové, rozené Škorpilové. Název „V Zátiší“ odkazuje na ostrůvek klidu uprostřed velkoměsta, ale také na umělecký ateliér, který designérce posloužil jako základní inspirace. Nacházíme tu sádrové modely květin, knihovnu, létající svíčky či sbírku českých zátiší, zahrnující originály a reprodukce českých umělců, jako je Václav Špála, Max Švabinský nebo Jan Zrzavý.
V Zátiší je oblíbený podnik pražských byznysmanů, kteří sem míří na obchodní obědy i soukromé večeře. Vyrazit sem také můžete oslavit nějakou významnou životní událost nebo třeba příchod nového roku. Získají si vás tu uměřenou okázalostí a špičkovým servisem.