Bylo by naprosto absurdní, kdyby ve městě s obrovskou ukrajinskou a ruskou menšinou chyběl podnik zaměřený na pelmeně nebo vareniky. V Praze to ovšem dlouho byla pravda. Až na začátku roku 2017 zaplnilo tuto díru bistro Váleček. Dvě nevelké místnosti o pár stolcích vítají hosty domácími polévkami, třeba výraznou gruzínskou charčo nebo ukrajinským borščem.
Krom nich už se tu pak roznášejí pouze taštičky připravené na všechny možné způsoby. Na výběr je vždy šest základních variant. Tvoří je sladké vareniky s višněmi a cukrem a dvoje další bezmasé: s houbovým ragú nebo bramborovým pyré a smaženou cibulkou. Naopak pelmeně jsou obvykle masité, můžete zkusit lehčí náplň s lososem a nasekaným koprem, ale taky pelmeně s masem drůbežím. Asi nejklasičtější je varianta kombinující ve směsi libovější hovězí a tučnější vepřové maso. Dejvické taštičky bývají většinou vařené, někdy je však můžete zkusit i v pečené variantě.